četrtek, 17. december 2015

Čar Božiča

Obožujem čar Božiča in praznikov, ki so pred nami, ker prinašajo radost, veselje in mir. Je čas, ko so ljudje bolj odprti, si bolj odpuščajo, ljubijo bolj in so enostavno bolj razumevajoči. Kaj bi bilo potrebno, da imamo takšno vzdušje vsak dan, ne samo za praznike?

Letos bo Božič še posebej čustven, saj bo v znamenju polne lune v Raku, ko so nam družina in dom zelo pomembni. Ko bomo vse čutili še globje in ko bodo čustva vrela v nas. Ko bomo tehtali, kaj nam je zares pomembno in iskali mir. Ko bomo zares cenili tisto, kar nam največ pomeni... družino in prijatelje.

Marsikdo bo praznike preživel sam. Zato bodimo razumevajoči drug do drugega, ker vsak bije svojo bitko življenja. Podarimo nasmeh in toplo dlan, namenimo toplo besedo, ki ogreje srca, objemimo ljudi, ki jih imamo radi ter jim povejmo in pokažimo, koliko nam pomenijo. Včasih se tega ne zavedamo, dokler ni prepozno.


Zato odpustite zamere, ker je življenje prekratko. Odprite svoje srce ljubezni, pa čeprav samo za en dan. Verjemite, ljubezen dela čudeže. Iskreno in čisto srce odpira vrata, kjer je bil prej zid. In verjamem, da imamo globoko pod vsemi ranami vsi iskreno in čisto srce. Samo čustvene rane so ga prekrile in ego je nato zgradil okoli njega zid. Zid, da ne bi več trpeli. Da ne bi bili več ranjeni. Ampak ujeti smo mi! In najbolj ranjeni ljudje potrebujejo največ ljubezni, tople besede in pomoči.

Dovolite si, da zasije vaša luč in opazujte spremembe v vaši okolici. Vi imate vpliv na svoje življenje in ljudi v njem. Vi lahko spremenite dogodke z ljubečo energijo. Ne dovolite, da sovraštvo in jeza uničita najdragocenejše v vašem življenju. Če vam je mar do nečesa, naredite vse, da to ohranite v svojem življenju. Ker najbolj obžalujemo stvari, ki jih nismo naredili.

Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu. Kar je za vas mogoče majhen korak, je za nekoga cel svet. In včasih se nekoga dotaknemo na način, po katerem se nas ljudje spominjajo še leta kasneje. Ker tisti majhen korak, tista majhna gesta, je njim povrnila upanje in jim dala moč, da vztrajajo! Jim je polepšala dan in življenje naenkrat ni bilo več temno, temveč je dobilo mavrične odtenke. Zato vas želim spomniti, da ste pomembni. Da vaša dejanja, tople besede in iskreni nasmehi puščajo pečate v srcih drugih ljudi. Da vaša ljubeča prisotnost lahko nekomu ogreje srce in mu da vedeti, da je tudi on/a vreden tega. In ker nikoli ne veste, kdaj boste vi potrebovali tisti topel nasmeh in toplo besedo in vam bo vesolje na pot poslalo ljudi, ki jih v tistem trenutku najbolj potrebujete, da začutite, da niste sami.

In ne glede ali verjamete v Božič ali ne, ali ga praznujete ali ne, to sploh ni pomembno. Pomemben je ta čar, ki ga prazniki prinašajo v naša življenja. In pomembno je to, koliko si dovolimo odpreti svoja srca in dovoliti, da se nas dotakne.

S hvaležnostjo za vse vas,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar