petek, 29. januar 2016

Voznik ali sopotnik?

Življenje je kot vožnja v avtomobilu. V vožnji lahko aktivno sodelujete kot voznik ali pa kot sopotnik le pasivno opazujete dogajanje okoli sebe.

In tako je tudi v življenju. "Sopotnik" v življenju dela tisto, kar mu drugi rečejo, da naredi in je ujet v dramo. Skozi življenje ga "vozijo" drugi. Medtem ko "voznik" sam ustvarja lastno resničnost, maksimalno uporablja vse svoje sposobnosti, dosega cilje in ustvarja obilje.


Vsak človek ima vsak trenutek možnost in izbiro, da se iz sopotnika spremeni v voznika in prevzame volan ter kontrolo življenja v svoje roke. Zato je najprej pomembno sprejeti polno odgovornost za svoje življenje, narediti najprej prvi korak, nato drugi, pa tretji...

Prvi korak "voznika" je, da ima cilj, kam želi priti. Če ni cilja, se samo vozi skozi življenje, ne da bi točno vedel kam gre. Torej ima fokus, kam želi priti.

Drugi korak je, da "voznik" potrebuje zemljevid - torej načrt poti do cilja, da se po poti ne izgubi.

In tretji korak, da se sploh odpravi na cilj, je ta, da je pred začetkom potrebno spustiti ročno in zavore... torej "voznik" mora odstraniti vse blokade in strahove, ki mu preprečujejo, da se sploh poda na pot.

Šele nato sledi četrti korak... to je, da stopi na gas in se odpelje svojemu cilju naproti... brez zavor!

Če čutite, da je prišel vaš čas, da se prestavite iz sopotnikovega sedeža na sedež voznika, pa ne veste kako, je osebno mentorstvo lahko pravi odgovor za vas. Skupaj bomo pogledali na vaše življenje, kje ste, kam želite priti, katere blokade so na vaši poti, jih odstranili in se skupaj odpravili proti cilju. Več o osebnem mentorstvu najdete tukaj.

Čas je, da postanete VOZNIK svojega življenja. Če ne zdaj, KDAJ? Če ne vi, KDO?

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar