nedelja, 13. marec 2016

S poveličevanjem drugih njim predajate moč

Dragi moji, če že mislite, da morate kogarkoli poveličevati, poveličujte SEBE. Samo poglejte, kaj vse ste prestali, kaj vse ste že dosegli. Zavedajte se, da je vsak med nami neskončno bitje, ki ima neomejen potencial in sposobnosti. Nihče ni bolj ali manj vreden, kot ste vi! Vsak med nami je edinstven. Kadar nekoga poveličujemo, mu dajemo svojo moč in sebe zmanjšamo. Res je, da ima neka oseba lahko več izkušenj na določenem področju, vendar to še ne pomeni, da je boljša kot vi. 



Kadar opazite, da nekoga poveličujete, se vprašajte: 
"Katere zaobljube, zaprisege, dogovore in pogodbe imam s to osebo, iz tega ali prejšnjih življenj, ki še vedno vplivajo name?" 

Vsak Mojster je bil nekoč učenec in nihče ni brez napak. Ko poveličujete druge, ne sledite svoji resnici in poti, ker vse, kar oseba izjavi, vzamete za sveto in ji s tem predate svojo moč. Sama ne želim, da ljudje, ki so pri meni opravili tečaje ali stranke, ki prihajajo na terapije, meni predajajo moč. Ne želim takšne odgovornosti. Nimam vseh odgovorov, imam le zavedanje, ki se iz trenutka v trenutek spreminja. In moja resnica ni vaša resnica. Vi imate svojo pot, svojo resnico. Lahko vas samo usmerim, na vas pa je, da ugotovite ali je to resnica za vas ali ne.

Zato je na nas, ki poučujemo, velika odgovornost, kako predajamo svoje znanje. Tukaj ne gre za tekmovanje, kdo bo boljši. Vsak je edinstven in se ne moremo primerjati med seboj. In ko nekdo, ki poučuje, pravi da je to edini način, kako se neka stvar lahko spremeni, vedite, da to ni res. Ali pa ko vam po določenem tečaju ali delavnici pravijo, da še niste dovolj usposobljeni, da opravljate to delo, ker imate premalo izkušenj? Laž! Zavedajte se, da nikoli ne boste imeli vseh odgovorov in nikoli ne boste popolnoma usposobljeni. Ne čakajte, da boste najprej profesionalec, preden boste začeli z delom. Začnite takoj, s tem kar znate in sproti nadgrajujte. Vi ste že sedaj več kot dovolj usposobljeni, zato ne dovolite, da vas negotovost in tekmovalnost drugih ljudi oropa začetnih korakov in izkušenj. Vsi smo začeli na začetku in sproti pridobivali izkušnje.



Sama lahko trdim, da je veliko mojih tečajnikov boljših od mene, na kar sem ponosna. Pa ne zato, ker sem jih jaz učila, temveč zato, ker so si dovolili vstopiti v svoj polni potencial in izraziti svojo resnico. Tudi, če drugim ni všeč. Ker so, to kar so in se ne pretvarjajo, da bi jih drugi sprejeli. In danes se sama s ponosom obrnem nanje za nasvet. Ker mi kažejo drug zorni kot, ki ga mogoče sama ne bi bila sposobna videti. In ker so darilo svetu.

Nismo prišli na ta planet, da bi bili kopija drugih in še to slaba. Prišli smo, da bi bili to, kar smo. Original in neprecenljivo darilo. Kadar poveličujete druge in zmanjšujete svojo vrednost, ste opeharili svet za dragoceno darilo... darilo vas samih.

Prav tako pa imamo sami odgovornost, kadar se kot udeleženci udeležimo nekega seminarja ali predavanja, da ne jemljemo vsega za sveto. Tudi kot stranka ne. Če nekaj ne vibrira z vami, potem to ni resnica za vas. Zato vsako predavanje, vsak nasvet, pogovor jemljite z rezervo. Tudi ta blog in članke, ki jih berete. Bodite pozorni, kaj vam telo sporoča. Če je prisoten težek občutek v telesu, to ni resnica za vas. Če je lahkotnost, je resnica za vas.

Dovolj ste pametni, dovolj sposobni, da ne potrebujete polagati moči v tuje roke. Sledite sebi in svoji resnici. Šele takrat se bo vaše življenje lahko spremenilo na boljše. Ko boste prevzeli odgovornost zase in za svojo prihodnost. Vi ste že Mojster. Vi ste tisti Guru, ki ga iščete. Vse odgovore imate v sebi. Vsa modrost je znotraj vas. In če se želite udeležiti predavanja ali terapije, naredite to. Vendar poslušajte svoje občutke in svojo resnico. Ker le vi veste, kaj je prav za vas!

Objem,
Romana

2 komentarja: