ponedeljek, 4. december 2017

Kakšna je pa vaša lastna vrednost?

Če si vi ne boste sami postavili lastne vrednosti, vam jo bodo drugi! Cenite sebe dovolj, da pošteno ovrednotite svoje delo! 


Za pošteno delo je primerno pošteno plačilo. Tudi če to delo opravljate z levo roko. To je vaša sposobnost. Ne boste vedno vsem ugodili... niti ni to namen. Vi sami izbirate, kakšne stranke želite. S ceno rangirate tudi ljudi, ki pridejo k vam.

V življenju sem veliko stvari podarila in naredila brezplačno... sem in tja, ko začutim, to še vedno naredim. A opazila sem, da ljudje, ki bi vse imeli brezplačno, ne znajo ceniti dela, ki ste ga opravili zanje. Ko se razdajate in podcenjujete, boste pritegnili ljudi, ki samo jemljejo in se pritožujejo (v veliki večini primerov).

Danes je na tržišču ogromno stvari brezplačnih. Internet omogoča dostop do praktično vsega. Zakaj smo potem še vedno v "dreku"? Zakaj se ni nič spremenilo? Preprosto... Ker se ljudje niso pripravljeni spremeniti. Ko je človek pripravljen narediti spremembo, jo bo naredil... ne glede na ceno. Sama sem naredila ogromno, ko nisem imela denarja. Ni me to ustavilo. Nisem jamrala. Iskala sem odgovore, jih našla in dala v prakso. Ja, vse to brezplačno. A prav tako sem investirala vase. V svoje izobraževanje sem veliko vložila, tudi finančno. In kdaj sem opazila večjo razliko. Ko sem morala seči globoko v žep. In to opažam tudi pri strankah. Cenijo in dosegajo boljše rezultate, ko sami nekaj vložijo v to. Eni čas, drugi denar... a denar je zagotovo za večino še vedno velika motivacija. Ko vložijo v izobraževanje, vzamejo stvari in izobraževanje bolj resno. Ker so vložili trud v to. Seveda ni to za vse, a pri večini je ta vzorec opazen.

Če nismo vase pripravljeni tudi vložiti finančno, vesolju sporočamo, da nismo pripravljeni sprejeti finančno. Bodite pozorni... koliko je maksimalna vsota, ki ste jo investirali vase? Pa ni pomembno ali je to izobraževanje, masaža ali dopust. Poglejte na drugi strani, koliko ste maksimalno prejeli? Vse to je povezano. Sami sebi smo največja naložba. Več ko vložimo vase, bolj dvigujemo svojo vrednost in vesolju sporočamo, da smo pripravljeni tudi sprejeti več zase.

Nič ni narobe, da uporabljate brezplačne stvari. Težava nastane, če jih ne prenesete v prakso in unovčite. Kaj vam bo vse znanje, če ne delujete? Imeti znanje vam ne bo dvignilo vrednosti! Šele, ko boste to znanje unovčili in dali v prakso, bo prineslo rezultat. In s tem mislim, da spremenite pri sebi, kar vas ne podpira in se osvobodite omejitev in blokad. Ko dvignete svojo vrednost, se bo vesolje odzvalo na novo vibracijo in vam prineslo nekaj boljšega. Dokler imate znanje, pa nič ne spremenite in še vedno živite v sodbah, strahu, jezi in zameri, vam bo to prineslo le več tega.

V kolikor želite dvigniti svojo vrednost, svojo ceno, začnite najprej ceniti sebe. Priznajte si, v čem ste dobri. Ko sami vidite svojo vrednost, jo bodo lahko prepoznali tudi drugi. In nič zato, če vaše cene ne bodo vsem všeč. Pomembno je, da so všeč vam in vašim idealnim strankam. Da se vi čutite vredni toliko. Če vi ne verjamete v to, kar počnete, če ste v dvomih, bodo v dvomih tudi stranke.

Na svetu imamo paleto izbir. Če želite vsem ugoditi in omogočiti dostop do vaših storitev, boste zmedeni in ne boste vrednotili sebe in svojega dela. Ko najprej ovrednotite svojo vrednost in svoje delo, boste vedeli tudi, s katerimi strankami želite delati. Večina ljudi se zatakne ravno na tem delu... ker želi biti dostopna vsem.

Sama ne želim biti dostopna vsem. Vem, kaj je moja vrednost, koliko vložim in vem, koga želim kot stranko. In s ceno si to tudi zagotovimo. Izločimo tiste, ki ne vibrirajo z nami in se uskladimo s tistimi, s katerimi želimo delati. Vedite, da tisti, ki bo želel delati z vami in bo videl vrednost v vašem delu, bo pripravljen tudi plačati za to. In s tem ste pomagali tej osebi, da je stopila iz cone udobja in ustvarila več zase.

Mi nismo tukaj, da rešujemo druge. Vsak je tukaj, da reši sebe in s svojim zgledom pokaže, kaj vse je mogoče. Ko vi cenite sebe, pokažete pot drugim, kako naj cenijo sebe. Pokažete jim možnost, ki jo lahko izberejo tudi sami ali ostanejo tam, kjer so. Ker vsak izbira zase... in če nekdo ne gre po naši poti, še ne pomeni, da je izgubljen!

In ja, duhovnost in denar gresta skupaj. In čas je, da zavestni ljudje obogatijo. Zakaj? Ker bodo s tem denarjem lahko spremenili svet na bolje, pomagali sočloveku, živalim in planetu. Dokler bo denar v rokah nezavednih ljudi, ki delajo škodo drugim in planetu, se nam slabo piše. Zato brez občutka krivde in sramu stojte za svojo ceno! Ljudje vas bodo mogoče skušali blatiti, ampak zapomnite si, da govorijo o sebi, ne o vas. Vaša pot je tista, ki jo vi izberete... ne tista, ki jo drugi želijo za vas! Kaj si vi želite? Še naprej živeti z občutkom pomanjkanja in nevrednosti ali enkrat za vselej presekati ta vzorec in se osvoboditi?

Vedite, da je vaša vrednost takšna, ko jo vidite vi sami. Vi imate vpliv na to... ne drugi. 

V kolikor bi želeli izvedeti več o tem, kako dvigniti svojo vrednost, kako postaviti svojo ceno, ki bo vibrirala z vami, kako pritegniti idealne stranke k sebi in pustiti pečat v svetu, pa vabljeni na 3-dnevni seminar Pustite svoj pečat v svetu.

Na vašo vrednost!

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar