sobota, 5. november 2016

Ogledalo in njegov odsev

Namig dneva: Ne jezite se na ogledalo, raje popravite svoj odsev. 😃


Nekateri ljudje se počutijo tako ogrožene, da povsod iščejo in vidijo tisto, česar tam ni. Če menite, da nekdo piše o vas, je resnica najverjetneje popolnoma drugačna. Vendar če se najdemo v nekem zapisu, je to zato, ker imamo takšno mišljenje. Ko se v nečem najdemo (se tudi sama dostikrat kje najdem), je dobro da pogledamo, kaj je tisto znotraj nas, kar nam ni všeč. Vedno vidimo v drugih le tisto, kar je znotraj nas (dobro in slabo). Lahko tolčemo po ogledalu, ga celo razbijemo... a nam bodo razbiti koški še vedno kazali tisto, kar je v nas. Tudi, če ga odstranimo ali pokrijemo, bodo prišla druga ogledala, ki nam bodo zrcalila naš odsev. Dokler ne spremenimo svojega odseva, se tudi v ogledalu ne bo nič spremenilo. Trije prsti kažejo nazaj. Vedno!

Niso krivi drugi ljudje in njihova pisanja, če se notri najdemo (razen če je z imenom in priimkom - kar je blatenje). Ni njihova krivda, kako mi dojemamo napisano. A če se čutimo ogrožene in iščemo najmanjše možnosti, da lahko nekoga "napademo", je vzrok v nas. Še posebej, če se nam to dogaja že dlje časa. Vendar nismo žrtve. Smo sokreatorji. Torej, če nam ni všeč tisto, kar smo ustvarili (dobro in slabo), lahko le MI to spremenimo. To, da napadamo druge kaže le, da nismo dovolj sigurni vase in v svoje sposobnosti. Če bi verjeli vase in v svoje sposobnosti, se sploh ne bi s tem ukvarjali, ker ne bi imeli časa. In ker bi se zavedali, da ne moremo biti vsem všeč. Ne moremo vsem ugajati in to je super.

Samozavest ne pozna konkurence in se ne obremenjuje z drugimi. Torej, ko se bojimo zase in svoj obstoj, se raje vprašajmo:
"Kaj je tisto znotraj mene, zaradi česar imam občutek, da nisem dovolj dober/ra? Kakšna je moja samopodoba? Zakaj imam občutek, da mi vsi želijo le slabo? Kakšno vibracijo oddajam? Kje je moj fokus?"

Če ves čas govorimo in razmišljamo o tem, da nam vsi hočejo le slabo, sporočamo vesolju, da želimo več tega. Naša vibracija lahko k nam pritegne le tisto, kar je usklajeno z nami. Kar oddajamo, privlačimo. Zato je čas, da prevzamemo odgovornost zase in za svoje stanje. Da prevzamemo odgovornost nad svojim "sranjem", ki smo ga ustvarili in ga uredimo. Seveda le, če želimo drug rezultat. 😃

Včasih moramo le sprejeti in si priznati, da smo SAMI ustvarili določeno "sranje" v našem življenju. Šele potem bomo lahko to tudi spremenili. 😃

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar