sreda, 19. december 2018

Zakaj ne kupujem zgodb drugih ljudi?


Vsak med nami živi svoje življenje na način, kot sam najbolje ve. Eni kreirajo svoje življenje nezavestno... na avtopilotu, drugi kreiramo svoje življenje zavestno.

Kot ste morda že opazili v Sloveniji narašča vedno več zgodb, kjer se ljudje utapljajo v pomanjkanju in revščini. Zakaj omenjam zgodbe in zakaj temu ne rečem kruta realnost? Zato, ker je moje zavedanje drugačno. Vsakič, ko se strinjam s tem in potrdim to zgodbo nekomu (ja res je, tega je vedno več), pošljem dodatno energijo tej osebi, da tako je in se nič ne more spremeniti. "Zaklenem" jo v vlogo žrtve in energetsko prispevam k njeni zgodbi. Poleg tega pošljem naročilnico v vesolje, da mi vesolje pripelje še več teh zgodb v moje življenje in dokaže, da je res tako. Da potrdi moje prepričanje. In ker se tega zavedam, ne kupujem zgodb... ne svojih, kaj šele od drugih.

Moje delo je opolnomočenje ljudi. Če bi se strinjala z njihovo zgodbo, bi jim to moč vzela in jim potrdila, da niso dovolj močni, da nekaj spremenijo. Da so le žrtve okoliščin. Kar ni res. Vsak med nami soustvarja svoje življenje.. s svojimi mislimi, besedami in dejanji. Bolj, ko si ponavljamo zgodbe... kako smo bogi... kako se nam godi krivica... kako gre vse na slabše... kako ni več upanja... bolj postajamo ujetniki svojega lastnega zapora.

Dve osebi lahko doživljata iste ali podobne izkušnja (npr. brezdomec)... Ena bo ponavljala to zgodbo in se ji stanje ne bo spremenilo... Druga pa si bo začela govoriti zgodbo, kot jo želi živeti in bo ustvarila okoliščine, ki ji bodo pomagale spremeniti to realnost v nekaj boljšega. Prva preda svojo moč okoliščinam, druga vzame svojo moč nazaj in začne ustvarjati drugačno zgodbo in okoliščine. Kdo ima prav? V bistvu vsak zase, saj vsak zase sam najbolje ve, kaj je prav zanj. Ni narobe ali prav.. le drugače. In ne gre za obsojanje izbir... še zdaleč ne. Včasih nekdo potrebuje padec na dno, da se zbudi. Eni se zbudijo prej, eni kasneje... nekateri pa nikoli. In tudi to je ok.

Vprašanje tukaj je le, kaj boste izbrali VI sami? Kakšno zgodbo si boste začeli govoriti sedaj? Tako, ki vam jemlje moč ali tako, ki vam jo daje? Tako, ki iz vas dela žrtev ali tako, ki iz vas dela zmagovalce, ne glede na okoliščine? Vi ste močnejši od kateregakoli problema ali izziva. Nič in nihče ni močnejši od vas. Nič in nihče drug vas ne more ustaviti. Nič in nihče drug vas ne more rešiti. Le VI sami! Ko izberete sami sebe! Je zdaj čas?

Navijam za vas!

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar