sobota, 31. oktober 2015

Postavljanje meja je nujno potrebno

Pomanjkanje meja prikliče pomanjkanje spoštovanja. Ne moremo biti vedno prijazni z ljudmi. Tako nas začnejo ljudje izkoriščati. Včasih moramo znati postaviti meje in reči NE. Ko rečemo drugim NE, rečemo sebi DA. Niso drugi ljudje krivi, če ne znamo izraziti sebe in svojega nezadovoljstva in če se mi bolj obremenjujemo s tem, kaj bodo drugi rekli. Ljudje nam kažejo vzorce. Dokler jih ne prepoznamo, bomo imeli občutek, da nas nihče ne spoštuje. Vendar nam ljudje nastavljajo ogledalo in nam kažejo, kje ne spoštujemo sami sebe. Ker če bi se, ne bi dovolili takega ravnanja.


In včasih je lažje reči, kot narediti, vendar se vse da. Mi učimo ljudi, kako naj se obnašajo do nas, s tem, kar dopuščamo sami. Če jih ne boste postavili VI, jih bodo drugi za vas, kar pa vam zagotovo ne bo všeč. Kako prepoznati ali imate zdrave meje in ali jih ljudje upoštevajo? Vprašajte se, kako se počutite? Ste utrujeni, razdraženi, vam gredo ljudje na živce, vi pa kljub temu vztrajate v njihovi družbi, ker se jim ne želite zameriti? Takšni odnosi (pa naj bodo to družinski, partnerski, prijateljski ali odnosi z vrstniki...) vas oropajo radosti, veselja, miru... in na koncu lahko celo zbolite. Je res vredno? Zaslužite si več! Ko imamo jasne meje, dopustimo sebi SPOŠTOVANJE! Koliko spoštujete sami sebe, če dovolite drugim, da hodijo po vas? Res verjamete, da ste prišli na ta planet, da boste predpražnik za druge ljudi? Če to dovolite, sporočate ljudem okoli sebe, kako malo se cenite.

Zavedajte se, ne glede na to, kaj verjamete ali so vam drugi rekli, vi ste NEPRECENLJIVE VREDNOSTI! Ko boste to začeli verjeti tudi sami in temu primerno ukrepali, bo vaše življenje postalo veliko lažje in bolj zabavno. In tudi zdravje se drastično izboljša. Čas je, da sami sebi namenite spoštovanje in pokažete drugim, da od tega ne odstopate. Ali se prilagodijo in vas začnejo spoštovati ali pa naj odidejo iz vašega življenja. V vsakem primeru zmagate <3

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar