nedelja, 1. november 2015

Ljubite in si dovolite biti ljubljeni

Koliko preprek ste ustvarili, da se 'zavarujete' pred ljubeznijo? Ali ste pripravljeni te prepreke in blokade spustiti in se odpreti ljubezni? Ste pripravljeni biti popolnoma ranljivi?

Ko si dovolite ljubiti iz vsega srca, nimate kaj izgubiti. Tisti, ki je pripravljen sprejeti to ljubezen z vaše strani, se bo slej ali prej pojavil v vašem življenju. Ne zapirajte svojega srca samo zato, ker nekdo ni zmožen sprejeti vaše ljubezni. Vedite le, da se morajo taki ljudje najprej naučiti sprejeti ljubezen od sebe, da bi jo lahko sprejeli tudi od vas.

To nima nobene veze z vami... vendar ima vezo z njimi in njihovo sposobnostjo sprejemanja. Žal večine starši niso znali naučiti ljubiti in sprejemati sebe, ker so tudi sami imeli problem s tem. Ne zato, ker ne bi hoteli, temveč zato, ker tudi sami niso znali.

Današnja realnost nas namreč uči, kako obsojati sebe na vsakem koraku. Kaj smo naredili prav in kaj narobe...? V kateri predalček sodimo danes? Med dobre ali med slabe ljudi? Sem naredil/a dovolj dobrega, da me bodo ljudje sprejeli?

Nismo odgovorni za srečo drugih ljudi. Zavedati se moramo, da nihče ne potrebuje rešiteljev. Koliko moči vzamemo drugemu, ko ga vidimo kot žrtev in ne kot kreatorja svojega življenja? To, da ljudje niso pripravljeni izbrati ljubezni ni naša odgovornost. Vsak je odgovoren sam zase. In kdo je tisti, ki lahko obsoja, kaj je prava ali slaba izbira? Samo zato, ker nekdo ne izbere tega, kar bi mi, še ne pomeni, da je izgubljen. Njegova pot je drugačna... njegovo poslanstvo je drugačno.

Največ, kar lahko naredimo zase in za druge je, da smo v dopuščanju njihovih izbir. Brez obsojanj. Namreč ko obsojamo, ne moremo biti v zavedanju. Če nekdo ni sposoben ljubiti ali sprejeti ljubezni, se mora tega najprej naučiti pri sebi. Ljubezen do sebe odpira vrata ljubezni do in od vseh. Ste ji pripravljeni odpreti vrata? Ste pripravljeni tako močno ljubiti sebe, da vam sploh ni mar ali ste samski ali v razmerju?

Ko se prenehate obremenjevati s statusom, ko ste pripravljeni ljubiti sebe in sprejeti ljubezen od sebe, boste povabili ljubezen drugih ljudi v svoje življenje. Vse se začne in konča pri vas!!! Koliko ljubezni lahko danes sprejmete od sebe, ki je do sedaj niste bili pripravljeni? Ste pripravljeni to sprejeti sedaj?

Ljubite in si dovolite biti ljubljeni! In življenje bo veliko lepše...

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar