sreda, 23. januar 2019

Tekmovalnost in konkurenca v duhovnem svetu


Vedno bolj opažam, da duhovni svet ni tisto, kar naj bi bil ali se prikazuje. Vsaj v večini primerov. Beseda "duhovnost" je dandanes zelo zlorabljen pojem, ki ga nekateri namensko uporabljajo, da pritegnejo množice k sebi. A v njihovem delovanju ni nič duhovnega... le zavist, tekmovalnost, konkurenca in škodoželjnost. Na vsakem koraku skušajo očrniti druge, spodkopati in nagajati ostalim. Ves čas dokazujejo, kako so oni popolni in vsi drugi brezvezni.

Seveda to ne velja za vse. Nekateri posamezniki so pristni, čisti in iskreni v svoji nameri pomagati drugim. A taki ne tekmujejo, temveč dopuščajo raznolikost in drugačnost. Se ne dokazujejo in ne spodkopavajo drugih. Temveč širijo luč in ljubezen brez velikega pompa.

Kako v množici prepoznati tiste prave, iskrene in srčne posameznike, ki jim ni mar tekmovalnost in konkurenca, temveč skupni doprinos in podpora? Z uporabo vašega lastnega zavedanja in intuicije.

Samo zato, ker se nekdo ukvarja z duhovnostjo, še ne pomeni, da je oseba zares duhovna. Samo zato, ker se nekdo ukvarja z dvigom zavesti, še ne pomeni, da je oseba zares zavestna. Mnogokrat sem srečala ljudi, ki imajo prebrane vse knjige, na pamet znajo vse in so najbolj pametni za druge, a sami tega ne živijo. Svoje "duhovno" znanje uporabijo proti vam, da se ob njih počutite majhni in nemočni. Njihov namen ni, da vam iskreno pomagajo, temveč da dokažejo svojo superiornost... da pokažejo, kako so oni boljši od vas. Ob njih zaznate sodbe, kaj je prav in kaj ni in se dostikrat počutite nesposobne. Takoj vam servirajo, kaj bi vi po njihovem morali narediti, ker oni pač vedo. Najboljši so tisti, ki vam komentirajo: "Ko boš ti duhovno ali vibracijsko zrasel/la, boš razumel/a, kaj ti govorim!". Taki sami pojma nimajo o čem govorijo. Kdor ne zna razložiti otroku, dejansko ne živi in ne razume tega, kar govori.

Zato prosim, ne nasedajte drugim samo zato, ker so duhovni. Poslušajte sebe in svoje zavedanje. Poslušajte svoje telo... kaj vam sporoča? Vam je lahkotno, ko to berete? Potem je to resnica za vas. Občutite težo, ko to berete? Lahko se tepe z nekim vašim prepričanjem in rabite postaviti več vprašanj glede tega, ali pa to ni resnica za vas. Nikomur ne predajte svoje moči. Ne jemljite vse kot univerzalno resnico. Ne poslušajte ne mene ne drugih... le sebe. Kakšno je vaše zavedanje tukaj? Kaj vi veste o vsem tem?

Naj vam navedem primer. Ko ste v nekem zaključku, da je nekdo "duhoven", potem ne boste mogli videti, kdaj je ta oseba pripravljena delovati proti vam. Kdaj vam je pripravljena škodovati. Poglejte cerkev npr... Vedno bolj na plan prihajajo zlorabe otrok, prava slika "duhovnih" ljudi. Seveda niso vsi isti in ne smemo vsem delati krivice. Nekateri imajo res čisto srce in vest, ter želijo pomagati ljudem. Enako velja za "duhovne" guruje. Vedno več zlorab in manipulacij prihaja na dan. Ker so jim ljudje slepo zaupali samo zato, ker znajo uporabiti besedo "duhoven". In ljudje se bojijo spregovoriti, ker so zaupali nekomu, ki naj bi bil "duhoven". Te osebe so izkoristile njihovo zaupanje in jih izdale. Take osebe zame so daleč od "duhovnosti".

Tema ali nezavest/protizavest se zna zakamuflirati in nas pretentati, če se ne poslušamo. Ko sledimo drugim, ko prosimo za nasvet druge in ne preverimo pri sebi, kaj je resnica tu za nas, bomo mi oškodovani. Vsak med nami ima svojo intuicijo, ne glede na to, kaj vam drugi govorijo. Vsi imamo to v "osnovni" opremi, ko pridemo na ta planet. Le pozabili smo uporabljati to.

Zaupajte sebi bolj. Nehajte dvomiti vase in nehajte predajati moč drugim. Vzemite svojo moč nazaj in si dovolite slediti sebi, tudi če ste trenutno sami na vaši poti. Slej ko prej vam bo vesolje poslalo prave ljudi, ki so iskreni, avtentični in pristni... brez mask. A najprej morate biti vi taki do sebe... iskreni, avtentični in pristni.. brez maske.

Priznajte si, kdaj in ob kom začutite nelagodje. Kdo vas odbija? Ob kom vas zvija? Zaupajte temu. Telo vam daje signale non stop in vas opozarja, kdaj nekaj ali nekdo ni za vas. Le prisluhniti si morate.

V vesolju je prostor za vse. Ni potrebe po tekmovalnosti med ljudmi. Ni potrebe po sabotiranju drugih. Je pa potreba po iskrenem in pristnem sodelovanju, po medsebojni pomoči in podpori. Je potreba po ljubezni. Dovolj je bilo spodkopavanja. Vedno bolj padajo maske. In čas je že, da se zavistneži in hinavci razkrijejo. Da svet vidi njihov pravi obraz. Da padejo maske "duhovnosti", pod katerimi se skrivajo demoni. In tisti, ki so pristni, naj jih zavet in božanska svetloba maksimalno podpre.

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar