petek, 5. julij 2019

Zakaj opravičujemo revščino, bogastvo pa zavračamo?


Revščina je posledica revnega razmišljanja in ni vrlina. Je bolezen sodobnega časa. Od nje nima prave koristi nihče.. še najmanj posameznik, ki jo izkuša. Vsak ima v sebi moč spremeniti ali bo reven ali bogat. S spremembo svojih prepričanj. Kar mislimo, to ustvarimo v naši realnosti. Zakaj bi "opravičevali" revščino? Kakšno vrednost smo ji pripisali? Je res revež "boljši" od bogataša? Je res bolj cenjeno biti reven in garati za preživetje? NI! S tem le opravičujemo svojo izbiro in cono udobja. S tem le skušamo "opravičiti" svoj občutek manjvrednosti.

Izjave kot so:
"Bolje biti reven in pošten, kot bogat in nepošten."
"Denar je vir vsega zla."
"Za denar je treba trdo garati!"...
.. so naredile več škode, kot koristi.

To, da je nekdo reven, še ne pomeni, da je pošten. Prav tako ne pomeni, da je bogat človek avtomatsko nepošten. To so le popačena prepričanja, ki reveža držijo v revščini. Prav tako denar ni vir vsega zla, ampak je pomanjkanje denarja pravi vir zla. Denar je le kos papirja. To je tako, kot bi rekli, da so žlahtne kovine zlo. Pa niso. To je naravni vir.

Obilje je povsod okoli nas. Bogastva je dovolj za vse. Zakaj ga eni nimajo? Zato, ker si "potrjujejo" prepričanje, da so reveži.. da bolje biti pošten... Cerkev je naredila veliko slabega tu. A zdaj je čas, da se marsikaj spremeni na bolje. Bogastva si ni treba zaslužiti, ker nas avtomatsko pripada. To je naša rojstna pravica. Vsak sam izbere višino bogastva. Karkoli izberete je prav. Ker je to vaša želja in ne rabite dovoljenja nikogar drugega.

In če se še malo vrnem na "religijo". Bog je ustvaril vse. Tudi denar je delo Boga. Vse je že narejeno. Vse, kar si lahko zamislite in zaželite, lahko imate. Ker vi ustvarjate vsako izkušnjo s svojimi mislimi. Kar si lahko zamislite, lahko imate. Vaša domišljija je vir revščine ali vir bogastva. Ne verjemite meni, preverite sami. Testirajte. Biblija daje jasna navodila. To ni zgodovinska zgodba, temveč figurativna zgodba z navodili, kako prebuditi Boga v sebi in živeti izpolnjeno življenje. Ni Bog tisti, ki vam privošči revščino... vi jo izbirate z vsako osredotočeno mislijo, besedo in dejanjem. Vsakič, ko pomislite nanjo, govorite o njej, delujete iz nje... ji dajete dodaten fokus in energijo. In to raste.

Nehajte poveličevati revščino in raje poveličujte obilje in bogastvo. Ker tisto, kar dnevno vtisnete v podzavest, se pojavi na ekranu vesolja. Vaša zavest je kot projektor. Začnite se bolj zavedati bogastva in opazili in pritegnili ga boste več k sebi. Vsega je dovolj za vse. Tudi denarja... tudi za vas. Imejte sebe bolj radi in si namenite boljšo realnost. Ker si to zaslužite, ne glede na to, kar ste do sedaj verjeli. Odpustite si, ker niste vedeli drugače. Nato pa izberite nekaj boljšega zase. Podvomite v vse, kar ste verjeli do sedaj in odprite um in srce. Kaj pa, če je res tako enostavno? Bi izbrali ali bi se bali, da bodo ljudje rekli, da je bilo prelahko? Ali pa vas celo označili za nepoštene?

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar