četrtek, 5. november 2015

Nič ni tako hudo, kot je sprva videti

Ste se že kdaj znašli v situaciji ali dnevu, ko ste imeli občutek, da vse razpada, da gre samo navzdol. Da huje ne more biti? Kot da vas je povleklo v črno luknjo iz katere ni izhoda. Kaj narediti takrat? Kako se izvleči iz tega, ne da bi poslabšali situacije.

Zavedajte se, da je vsak dan drugačen, edinstven. Kar se nam danes zdi nemogoče, je jutri lahko popolnoma mogoče. Ker se spreminjamo sami in ker se spreminja vse okoli nas,  se seveda spreminjajo tudi dnevi. Kar nas je jezilo včeraj, nas danes lahko samo še nasmeji. Kaj ni življenje čarobno?

Ne glede na to, kaj se zgodi ali kako slabo je videti danes, življenje gre dalje in jutri bo že bolje. Jutri boste vi imeli drugačen pogled na stvari, čustva ne bodo več tako močna in lahko boste pogledali z drugega zornega kota. In na koncu se boste smejali sami sebi in temu, kar vas je prej obremenjevalo. :)


Ko imate občutek ujetosti in ne znate dalje, se vprašajte:
"Kako je lahko še boljše kot to? Kaj lahko jaz sem ali naredim drugače, da se to spremeni s popolno lahkoto? Kaj je tukaj dobrega, pa jaz ne vidim?"

Ko sprašujete po boljšem, se stvari lahko izboljšajo. Vendar se večina ljudi sprašuje ali je lahko še slabše... in vesolje samo dostavlja naročila. Po čemer se sprašujete, to dobite. Kaj si zares želite? Vprašajte po tem! In nato dovolite, da vam vesolje dostavi. 

In ostanite v vprašanju, ne v zaključku. Vse, kar je na prvi pogled videti grozno, se kasneje lahko izkaže za najboljšo stvar. Vsak konec namreč prinaša nov začetek. Včasih je težko, ko se nam neko obdobje zaključuje, ker ne vemo, kaj sledi. In tudi, če je bilo to obdobje polno stresa, žalosti, jeze, se ga še vedno oklepamo, ker je to edino, kar poznamo. Strah nas paralizira. Ego nam prikaže vse najhujše scenarije, ki se nikoli ne zgodijo. Samo zato, da ostanemo ujeti, na varnem. Vendar ali je to res varnost? Biti ujet v stresu in nemoči? 

Včasih je potrebno samo narediti skok zaupanja... ko imate tako močno vero vase in v prihodnost, da bo vse ok, da bo za vse poskrbljeno, da ste varni... Takrat vas vesolje podpre... Pričnejo se dogajati čarobne stvari. Kot da se je vesolje zarotilo, da vam pomaga na vsakem koraku! In res je... Imate več podpore, kot si predstavljate. Vesolje je na vaši strani, na čigavi strani pa ste vi?

Strah je samo iluzija, ki vas drži ujete. Ko to prepoznate, nima več moči nad vami. Če se vam danes nekaj zdi težko in nemogoče, globoko vdihnite, izdihnite in spustite... Ne naredite ničesar danes... ne dajajte temu pozornosti... vsaj en dan... Jutri bo slika drugačna :) 

Zapomnite si, da nobena juha ni tako vroča, kot se skuha!

Poskusite...

Objem,
Romana

Ni komentarjev:

Objavite komentar